De developer Image Space Incorporated, welke bekend is van racegames als Sports Car GT, F1 2002 en F1 Challenge '99-'02, is bezig met een nieuw project. rFactor is het eerste project dat ze onafhankelijk maken van hun oude partner EA.

De game moet een nieuwe Ultimate Racing Sim gaan worden. In deze tijd van ultieme racing simulaties is dit eigenlijk geen verassing, maar ISI lijkt met hun achtergrond toch wel in staat te zijn hier iets moois van te maken. De game zal een mix van weg en circuit auto's bevatten die op realistische manier over de tracks geracet kunnen worden. Op de ietwat vage scan van een PCGamer artikel is toch al te zien dat deze game grafisch meer dan in orde is. Misschien is dit wel het mooiste wat we op pc racing gebied hebben gezien. Verder is het aan te bevelen om de teaser site voor verder nieuws in de gaten te houden.

Hoewel er nog geen publisher bekend en de licenties van de auto's en tracks nog niet allemaal binnen zijn, komt de game al binnen een paar maanden uit. De game zal vooral gericht zijn op mensen die houden van realisme in racing games. Al met al zou de aankomende periode wel eens een prachtige tijd kunnen worden voor liefhebbers van realistische racegames, zoals GTR, Live for Speed en rFactor.