De website Engadget heeft een interview met Reggie Fils-Aime, spokes person voor Nintendo, gehouden. Uit het gehele interview kan geconcludeerd worden dat op de E3 de meeste informatie over de Revolution met het publiek en de pers gedeeld zal worden. Toch liet Fils-Aime wat interessante informatie vallen over de Revolution, GameCube en DS. Op de vraag of er nieuwe franchises zullen komen op de Revolution die zo succesvol zijn als de Mario reeks en Zelda serie antwoordde Reggie dat dit zeker het geval zal zijn. Nintendogs op de DS bleek enorm succesvol, vooral onder dames en het nieuwe Brain Train is momenteel erg populair in Japan onder ouderen. Op de E3 van dit jaar zal er al een nieuwe franchise voor de Revolution getoond worden.

Reggie benadrukte nogmaals dat de Nintendo Revolution een codenaam is voor de nieuwste console. Op de vraag of de echte naam op de E3 onthuld zou worden werd slechts met een "maybe..." geantwoord.

Hoewel er speculaties de ronde deden dat de nieuwe Zelda ook met de nieuwe Revolution controller op de Revo speelbaar zou zijn, blijkt dit gerucht ongegrond. Reggie laat weten dat de nieuwe Zelda game in 2006 op de GameCube uit zal komen en dat ze ervoor zullen zorgen dat het een groot succes wordt. Hij liet hij wel weten dat GameCube games alleen op de Revolution gespeeld kunnen worden met GameCube accesoires en dus niet met de nieuwe controller.