National Georgraphic Kids Magazine heeft een exclusieve preview gekregen van Nintendo om de Revolution controller te testen in Tokyo. Zo meldt NG in haar blad dat de Revolution dit jaar zal verschijnen. Dat ligt uiteraard ook in de planning van Nintendo, maar het is goed om het van een lossstaande partij nogmaals te horen.

Er wordt gesproken over de backwards compatibility van de Revolution waarbij "old favorites" gespeeld zullen kunnen worden. Ze hebben het over Zelda, Super Smash Brothers en Donkey Konga. Hebben ze het hier over de games of the franchises? Indien ze het hebben over games bedoelen ze dan oudere versies van deze games zoals The Wind Waker?

Nintendo liet onlangs weten dat ze geen uitspraken hadden gedaan met betrekking tot de functionaliteit van de Revolution controller.

Indien ze de franchises bedoelen kunnen we hier dan uit opmaken dat er next-gen versies van in de maak zijn. Van Zelda is dit al bekend, maar het zou goed nieuws betekenen indien ook van super Smash Bros. en Donkey Konga nieuwe versies komen.

In het National Geographic Kids Magazine wordt beschreven hoe de controller voor de games gebruikt kan worden.