Return to Monkey Island officieel aangekondigd

Return to Monkey Island officieel aangekondigd

LucasFilm Games heeft Return to Monkey Island aangekondigd, een vervolg op de eerste twee Monkey Island-games.

De ontwikkeling wordt geleid door Ron Gilbert, de oorspronkelijke regisseur en schrijver van de adventuregames. Hij maakt de game met zijn studio Terrible Toybox in samenwerking met Devolver Digital en Lucasfilm Games. 

Ook Dave Grossman, die meehielp met het programmeren van de klassieke games, keert terug, net zoals componisten Michael Land, Peter McConnell en Clint Bajakian. Dominic Armato voorziet hoofdpersonage Guybrush wederom van stem.

Het spel moet een direct vervolg worden op de eerste twee games uit 1990 en 1991, Secret of Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. Daarmee worden diverse later verschenen vervolgen - The Curse of Monkey Island uit 1997, Escape from Monkey Island uit 2000 en Tales of Monkey Island uit 2009 - genegeerd.

Gilbert liet op 1 april al weten dat hij aan een nieuwe Monkey Island-game werkte, maar iedereen ging er toen van uit dat het om een grap ging. Gilbert maakt elke 1 april namelijk een grap op zijn blog.

Return to Monkey Island moet ergens dit jaar uitkomen. Het is niet aangekondigd op welke systemen het spel verschijnt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zin in!

0
test

Yes!!!! Ik hoop dat het echt oldschool point&click zal zijn zoals deel 1&2. Ik had gehoopd op pixel art, en niet deze stijl zoals het in deze aankondiging uit ziet (een beetje die nieuwe Ubisoft Rayman style sprites engine). :( Ron Gilbert had laatst die vette pixel art point&click game Thimbleweed Park gemaakt, en ik hoopte er een beetje op dat ie dit ook voor deze nieuwe Monkey Island ook zou doen (zodat het meer past bij de eerste 2 delen). Ik ben toevallig weer de oude Monkey Island games aan het spelen op mijn Amiga-mini. Wat zijn dit toch leuke games. Nu nog steeds!

0

Aanbevolen voor jou