Retro Studios werkte aan pitch voor Wii U-game Star Fox Armada

Retro Studios werkte aan pitch voor Wii U-game Star Fox Armada

Er zijn nieuwe details naar buiten gebracht over een pitch van Retro Studios voor een Wii U-game genaamd Star Fox Armada.

Dat wordt in een nieuwe video van Did You Know Gaming onthuld. Eric Kozlowksy van Retro Studios - vooral bekend van de moderne Donkey Kong-platformers en de Metroid Prime-games - bedacht het concept van de game en is de bron van de naar buiten gebrachte informatie.

Volgens Kozlowsky leek het Retro Studios een goed idee om na de reboots van Metroid en Donkey Kong nog een Nintendo-franchise nieuw leven in te blazen. Star Fox Armada zou een unieke visuele stijl krijgen waarbij Star Fox-personages als een soort poppen getoond zouden worden - vergelijkbaar met promotionele beelden van de eerste games in de reeks. 

Spelers zouden de taak krijgen om Cornelia en het Lylat-systeem opnieuw op te bouwen na het verslaan van Andross in Lylat Wars (buiten Europa bekend als Star Fox 64), onder andere door op missies te gaan en allerlei materialen te verzamelen. Spelers zouden daarbij een eigen eskader samenstellen. Ook zouden diverse missies zich te voet afspelen. 

Verder zou er een focus hebben gelegen op online multiplayer. De complete game zou in co-op gespeeld kunnen worden, waarbij één speler het schip met een Wii-controller bestuurde vanaf het televisiescherm en een tweede speler via de Wii U Gamepad vijanden neer zou schieten en het schip zou repareren. Daarbij zouden andere spelers plotseling in iemand anders zijn of haar spel kunnen verschijnen, wat zou resulteren in ruimtegevechten.

Kozlowsky gaf de pitch in 2013 aan de topmannen van Retro Studios, maar uiteindelijk heeft Nintendo het idee volgens hem nooit onder ogen gekregen. "De bazen bij Retro en Nintendo-producent Kensuke Tanaba bepaalde de richting die de studio opging."

In 2016 bracht Nintendo Star Fox Zero uit voor de Wii U, dat in samenwerking met PlatinumGames werd ontwikkeld. Het werd uiteindelijk de slechts verkochte game in de reeks. Sindsdien is er geen nieuw deel binnen de franchise verschenen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Mass effect route zou echt perfect zijn voor Starfox.

0

Aanbevolen voor jou