Retailers melden lauwe ontvangst voor Xbox One | Gamer.nl

Retailers melden lauwe ontvangst voor Xbox One | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsofts console beleeft vandaag zijn officiële release in Nederland, zo’n acht maanden na de internationale release. Verschillende retailers geven aan dat hierdoor de vraag naar specifiek de Nederlandse versie minder hoog is. Nedgame geeft bij monde van Roy Swiers aan dat veel klanten kozen voor de al eerder beschikbare geïmporteerde Xbox One-versie. MediaMarkt geeft wel aan dat er ook klanten zijn geweest die specifiek op de Nederlandse versie hebben gewacht, omdat zij bang waren voor problemen die zouden kunnen optreden rondom de geïmporteerde versie.

Game Mania geeft aan enkele duizenden Xbox One’s in de voorbestelling te hebben staan sinds vorig jaar, waarvan een tiende deze annuleerde en heeft gekozen voor de importversie. Zo tu en de tien à twintig procent van de consumenten zetten hun pre-order voor de One om in een voorbestelling op Sony’s console, de PlayStation 4. Dit meldt Tom Henderikx, hoofd formulebeheer en new busine bij Game Mania.

Kinect

Dat Kinect niet meer verplicht bij de console wordt geleverd, heeft wel een positief effect gehad op de pre-orders meldt Game Mania. Een derde van de klanten heeft ondertu en voor deze versie gekozen, die honderd euro goedkoper is dan de versie met de camera.

Verwachtingen

De verschillende retailers verwachten wel dat de vraag naarmate het jaar vordert, zal stijgen. Zo wijdt Nedgame het huidige gebrek aan vraag ook aan zichtbaarheid op bijvoorbeeld televisie. Een soortgelijk statement maakte ook Foregames tegenover Entertainment Busine . Nedgame wijst er hiernaast op dat de Xbox One met verschillende bundels goedkoper uitkomt dan concurrent PlayStation 4 en hierdoor meer consumenten kunnen besluiten voor Microsofts console te kiezen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou