Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends

Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends

Respawn Entertainment heeft de hoge prijzen van premium items en skins in Apex Legends verdedigd.

Dat deed het bedrijf in een recente Reddit AMA. De afgelopen tijd is er veel kritiek over de prijs van bepaalde premium skins in de game. Die kosten rond de 1800 Apex Coins, omgerekend tegen de 15 euro. 

Gedurende de vragensessie beantwoordde director of communications Ryan K. Rigney - soms in naam van de persoon binnen het bedrijf die eindverantwoordelijk is voor de prijzen - diverse vragen over de hoge prijzen. "Mensen denken misschien dat cosmetische items makkelijk te produceren zijn, omdat onze concurrentie dit soort items in veelvoud beschikbaar stelt. Maar ons team is veel kleiner en spendeert meer tijd aan de skins."

Hij vervolgt: "Wat mensen vaak missen is dat we aan deze skins hebben gewerkt en we niet 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen werken. Het is duurder dan mensen denken qua werknemers en manuren, omdat mensen het overleg over het concept, het testen, de hulpmiddelen en het maken ervan niet overwegen."

Rigney gaat ook dieper in over de beslissingen qua prijzen voor bepaalde items. "We denken hier constant over na en het is moeilijk, want we willen dat Apex Legends een lange tijd blijft bestaan. We kunnen de game alleen blijven ondersteunen als we een gezonde zaak runnen. We hopen dat spelers begrijpen dat we er hard aan werken om meer balans te creëren, maar als je naar het volledige plaatje kijkt, is het een uitdaging. (...) Het kost geld om nieuwe gamemodi, maps en features te lanceren."

Veel Reddit-bezoekers hekelden het antwoord van Rigney, omdat het niet specifiek op de hoge kosten van premium skins in zou gaan.

Apex Legends

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bullshit natuurlijk, want ondertussen verdienen ze aan die skins jaarlijks honderden miljoenen. Maarja, het werkt ook voor andere f2p Battle Royale games zoals dus waarom niet?

0
test

@poklaan hoezo bullshit? Je moet niet vergeten dat een developer/designer niet voor niets werkt, gebouw/materiaal kost ook veel geld, en ondertussen zijn ze ook bezig met andere projecten. Enuh daarbij komt ook nog, niemand verplicht je om die skins te kopen, je kunt ze ook gewoon grinden.

0
test

Je kunt de skins ook gewoon niet kopen. Vraag en aanbod verhaal. Als je aan een F2P game begint, weet je gewoon dat er dit soort praktijken in zitten. Wees blij dat je er geen voordeel mee haalt over anderen.

0

@Vogeltje Ik snap dit ook niet. De hele game is al f2p en niet pay to win. De game is dus in principe gratis om te spelen wat fantastisch is. Ik vind dat bedrijven en studio`s niet mensen moeten uitpersen en als ze veel geld ergens mee verdienen zouden ze het misschien iets goedkoper kunnen maken maar het zijn geen goede doelen en ze willen gewoon wat geld verdienen natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou