Respawn Entertainment spreekt zich uit tegen lastigvallen van game-ontwikkelaars

Respawn Entertainment spreekt zich uit tegen lastigvallen van game-ontwikkelaars

Apex Legends- en Titanfall-ontwikkelaar Respawn spreekt zich in een tweet uit tegen intimidatie van game-ontwikkelaars.

De studio zegt een statement naar buiten te brengen omdat het lastigvallen en intimideren van zijn medewerkers steeds vaker voorkomt. Volgens Respawn is feedback op zijn producten welkom, maar de ontwikkelaar wil wel benadrukken dat de grens tussen feedback en het intimideren van het ontwikkelingsteam niet overschreden mag worden.

“We willen onze spelers eraan herinneren dat we een nultolerantiebeleid hanteren voor bedreigingen en het intimideren van onze ontwikkelaars. We zullen gepaste acties ondernemen om de veiligheid en gezondheid van ons team te garanderen”, luidt het statement.

“We houden ervan om feedback te krijgen en zullen samen met onze community blijven werken om een respectvolle, collaboratieve omgeving te onderhouden, en de competitieve integriteit van onze game te behouden”, zo sluit Respawn zijn statement af.

Ontwikkelaar Bungie toont zich solidair met het statement van Respawn, en zegt dat “iedereen moet samenwerken tegen toxiciteit en intimidatie”. Eerder dit jaar bracht ook God of War-regisseur Cory Barlog een soortgelijk statement naar buiten. Hij kreeg onder andere bijval van Xbox-hoofd Phil Spencer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waren titanfall 1 en 2 niet van Respawn? En was het niet zo dat die games onspeelbaar zijn omdat er zoveel cheaters op zitten? En dat er destijd 1 persoon op de zaak gezet was om het cheaten tegen te gaan.

0

@-JK- dan nog steeds is iemand bedreigen echt van een heel andere orde.

0
test

@Ziminar ja dat ben ik wel met je eens. Niet de medewerkers persoonlijk bedreigen ofzo maar vind wel dat men onvrede mag uitten naar het bedrijf als ze in gebreke zijn.

0
test

Stunning and brave.

0

Aanbevolen voor jou