Respawn Entertainment heeft 40 Infinity Ward-werknemers | Gamer.nl

Respawn Entertainment heeft 40 Infinity Ward-werknemers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Toen Infinity Ward-oprichter Jason West en Vince Zampella begin vorig jaar werden ontslagen door uitgever Activision, namen 46 - voornamelijk ervaren - werknemers van de ongeveer honderd man tellende studio ontslag in de weken daarna. Het grootste deel van die werknemers blijkt nu onderdak te hebben gevonden bij Respawn, de nieuwe studio van West en Zampella. Daarnaast zijn vier artists die hebben gewerkt aan de God of War-serie nu bij Respawn actief, evenals een componist van id Software.

Waar Respawn Entertainment momenteel aan werkt is nog onduidelijk. Uitgever Electronic Arts onthulde onlangs dat de nieuwe game een sciencefiction-shooter is. Het enige dat Respawn tot nu toe zelf heeft losgelaten, is een wazige afbeelding op zijn nieuwe website.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou