Resistance: Fall of Man is met veertig en Resistance 2 met zestig man online te spelen. Volgens Stevenson is het kleinschaliger maken van de multiplayermodi een gevolg van het analyseren van de multiplayermodus van de vorige delen.

"Wees gerustgesteld; de grootste reden waarom we voor dit aantal hebben gekozen is het plezier dat spelers hadden op maps als Busyard en Rooftops van Resistance: Fall of Man en Bayou House en San Francisco van Resistance 2", schrijft Stevenson. Deze maps behoren tot de kleinere van die games, waarop minder spelers met elkaar in gevecht gaan. 

Persoonlijker

Ook gaat Resistance 3 volgens Stevenson een diep en aanpasbaar voortgangsysteem bieden. Spelers kunnen zelf bepalen hoe hun personage zich ontwikkelt en welke vaardigheden en uitrusting het beste bij hun speelstijl passen. Hierdoor kan elke speler een unieke meerwaarde krijgen in het gevecht met de tegenstander, mede dankzij de actieve en ondersteunende vaardigheden.

"Elke speler kan bijvoorbeeld zijn eigen ondersteunende opties kiezen en ontwikkelen zoals het Bubble-schild, ammunitie-beacon (geeft ammunitie aan medespelers) en radar-beacon (verbetert de radar van medespelers). Ook zijn er tactische technieken zoals de dubbelganger (projecteert een evenbeeld van de speler om de tegenstander af te leiden) en Dash (een snelheidsboost voor uitwijkmanoeuvres)", schrijft Stevenson op de PlayStation Blog. Daarnaast kan de speler een persoonlijk attribuut en een gevechtsattribuut selecteren en ontwikkelen. Zo kan de speler ervoor kiezen om monsters uit zijn lijk te laten springen, te beginnen met meer wapens of met meer ammunitie. 

Resistance

Resistance speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid in de 20e eeuw. De Verenigde Staten en Groot-Brittannie proberen Europa en Azië te redden van een geëvolueerd buitenaards virus genaamd Chimera. Door dit virus zijn vrijwel alle levensvormen in Europa en Rusland gemuteerd in monsters. Als Amerikaanse soldaat Nathan Hale is het aan de speler om de mensheid te redden. Resistance 3 staat voor september gepland en komt exclusief uit op PlayStation 3; een multiplayer-bèta wordt later dit jaar verwacht.