Hoewel de game gemiddeld een 87 uit 100 scoorde volgens website Metacritic, waren de fans over het algemeen minder te spreken over het tweede deel uit de reeks, aldus Stevenson. "De echte fans van de eerste Resistance waren misschien een beetje teleurgesteld. Deze mensen lieten dit consequent merken, vooral via NeoGAF. Het was alsof je hond zich tegen je keerde." NeoGAF is één van de meest drukbezochte gamegerelateerde fora op internet.

Pijnlijk

Volgens Stevenson was deze realisatie een erg pijnlijk voor het ontwikkelteam en weegt dit ook zwaarder dan de positieve kritieken die het spel ontving van de pers. Dit omdat de ontwikkelaar elke dag met de fans te maken heeft. "Als de fans teleurgesteld zijn doet dat meer pijn dan één of andere recensent die pissig is en het spel een zeven geeft. [...] Daar kan ik overheen stappen, dat kan ik negeren. Maar fans die echt teleurgesteld zijn is moeilijker om mee om te gaan." Stevenson denkt dat fans Resistance 2 als een teleurstelling zagen vanwege de hoge verwachtingen die ze hadden voor het vervolg.

Derde deel

Ontwikkelaar Insomniac is op dit moment mogelijk bezig met een derde deel in de serie. Dit blijkt uit een reclamebord dat recentelijk werd vastgelegd op de filmset van Battle: Los Angeles. De ontwikkelaar heeft hier nog geen officiële mededeling over gedaan.