Resident Evil Village verschijnt op 7 mei, demo nu beschikbaar op PS5

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei, demo nu beschikbaar op PS5

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei voor consoles en pc. Op PlayStation 5 is nu een demo beschikbaar.

Dat werd gisteravond tijdens de Resident Evil Showcase aangekondigd. Het spel komt op 7 mei uit voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

De speelbare demo is alleen op PS5 beschikbaar en staat los van het daadwerkelijkse spel. De demo heet 'The Maiden' en laat spelers met The Maiden ontsnappen uit het kasteel van de hoofdgame. Spelers hoeven niet tegen vijanden te vechten in deze demo. Ergens deze lente moet er een andere demo naar alle systemen komen.

Tijdens de Showcase werd tevens uitgebreide gameplay van Resident Evil Village getoond, waarbij het kasteel en het omliggende Europese dorpje centraal staan. Spelers besturen net als in Resident Evil 7 Ethan Winters. Aanvallen blokken wordt een belangrijk element van de game. Ook keert inventory management uit eerdere games terug.

Er komen diverse edities naast een standaard editie van Resident Evil Village uit. Zo is er een Digital Deluxe Edition, waarin een uitdagende Max Difficuly zit, alsmede een Mr Everywhere-wapencharm en wat andere extra's. Een fysieke Collector's Edition bevat dezelfde virtuele extra's en daarbovenop een poster, artbook, steelbook en figurine van Chris Redfield. Ook komt er een bundel met daarin zowel Resident Evil 7 als Resident Evil Village.

Capcom onthulde tijdens de Showcase ook de multiplayergame Re:Verse Resident Evil, dat gistermiddag al uitlekte. Hierin nemen spelers het tegen elkaar op in bekende locaties uit de Resident Evil-franchise, en bestuurt men allerlei bekende personages uit de reeks. Er is nog geen releasedatum, maar mensen die Resident Evil Village kopen ontvangen de multiplayergame gratis.

Ook werd er een trailer getoond voor de aankomende CGI-serie Resident Evil: Infinite Darkness. Het verhaal speelt zich enkele jaren na Resident Evil 4 af en draait om Leon S. Kennedy en Claire Redfield. De serie moet later dit jaar op Netflix te zien zijn.

Tot slot is er een Resident Evil-crossover met Tom Clancy's The Division 2 aangekondigd. Vanaf 2 februari zijn er diverse outfits gebaseerd op Resident Evil in de Ubisoft-actiegame te ontgrendelen. Iedereen ontvangt Leons Raccoon City-politiepak.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar ook in VR? De vorige alleen maar in vr gespeeld. Niet goed voor je hart maar beste ervaring ooit

0

@gebakkenei Hoe werkte de VR precies? Kon je de VR controlers gebruiken of moest je muis en toetsenbord gebruiken? Als dit laatste het geval is, ben ik ook wel benieuwd hoe het mikken dan werkte. Thanks voor de info!

0
test

@Ozzy ik speelden met de gewone PlayStation controllers. Ben niet zo n fan van de moves. Met het mikken ed geen problemen. De schrikeffecten zijn niet voor iedereen weggelegd.

0
test

@Ozzy Volgens mij gaat toetsenbord en muis sowieso niet werken. RE7 is volgens mij alleen voor PSVR uitgebracht. Ik kan me vergissen hoor. Ik speel hem nu in VR en speel hem ook met controller. Werkt heel fijn! Wat mij met name opvalt is dat ik totaal niet misselijk word van deze VR ervaring. Om even te vergelijken, ik kan nog geen twee bochten maken in Wipeout of ik word al misselijk. Dus ik ben heel blij dat ik deze gewoon lekker in VR kan spelen. Geweldige ervaring!

0

OK, dit ziet er eigenlijk best cool uit. Deze ga ik wel eens kans geven als mn backlog wat minder is ;)

0

@-it- Je bedoelt nooit dus

0

Aanbevolen voor jou