Houd je vast, veel, erg veel nieuwe screens van verschillende Resident Evil games vandaag. Niet van deel 1, die is inmiddels overal al te verkrijgen, behalve in Europa. Nee, screens van Resident Evil 2, Resident Evil 3: Nemesis en screens van de volledig nieuwe game Resident Evil 0.

Resident Evil 2

Dit is een simpele port van de game die eerder op de Nintendo64 en de PlayStation2 verscheen. De graphics zijn ietsjes opgepoetst, maar veel stelt het allemaal niet voor. Verwacht dus geen graphics zoals je ziet in de eerste Resident Evil remake. Capcom ziet overigens wel in dat het een beetje asociaal is om gamers dan het volle pond te laten betalen, het bedrijf brengt de game dan ook voor (omgerekend) iets meer dan €20 op de markt.

Resident Evil 3: Nemesis

Net als deel 2, een directe port met graphics die er nauwelijks beter uitzien. Ook hier geld weer dat de game voor iets meer dan €20 over de toonbank zal gaan. In Resident Evil 3: Nemesis, vecht je tegen het monster Nemesis, een groot, eng uitziend wezen. In tegenstelling tot de eerdere delen vecht je in deze game dus tegen een duidelijk doel: Nemesis.

Resident Evil 0

De 'nieuwe' game, als het ware. Waar deel 2 en deel 3 geport zijn, is deel 0 een echt nieuwe game. Het verhaal in Resident Evil 0 speelt voor alle andere Resident Evils, en moet duidelijk maken wat er is gebeurd met het Bravo team tijdens en vlak na de crash in een bos. Qua gameplay is de game echter nog vrij gelijkwaardig aan eerdere Resident Evils, al beloofd Capcom ons dat er enige verbeteringen zullen zijn.

Alle screens zijn te vinden op de Japanse site Impress. Voor Resident Evil 2 en 3: Nemesis klik je hier, voor Resident Evil 0 kun je hier op de linkermuisknop drukken.