Resident Evil-producent richt nieuwe NetEase-studio op

Resident Evil-producent richt nieuwe NetEase-studio op

Hiroyuki Kobayashi, de voormalige producent van de Resident Evil-reeks, heeft een nieuwe ontwikkelstudio bij NetEase Games opgericht.

In augustus werd al bekend dat Kobayashi aan de slag ging bij NetEase, maar nu is dus bekend dat hij een nieuwe ontwikkelstudio gaat leiden. De studio heet GPTRACK50 en is volledig eigendom van NetEase Games.

Waar de ontwikkelaar precies aan werkt is nog niet bekend, maar het moet om een nieuwe IP gaan "die wereldwijd indruk maakt". De studio bestaat uit een groep ervaren werknemers uit zowel de game- als film- en televisie-industrie.

Kobayashi heeft 27 jaar bij Capcom gewerkt. Hij begon als programmeur aan de eerste Resident Evil-games en heeft daarna diverse games geproduceerd, waaronder andere Resident Evil-spellen, Devil May Cry en de Dino Crisis-games. Op 31 maart vertrok hij bij Capcom.

NetEase kocht eerder al Detroit: Become Human- en Star Wars Eclipse-studio Quantic Dream op en is een nieuwe studio met de maker van Yakuza begonnen. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in Destiny-maker Bungie - mogelijk voor een mobiele Destiny-game - en heeft het No More Heroes-studio Grasshopper Manufacture opgekocht.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou