Resident Evil-bedenker Mikami stopt als director | Gamer.nl

Resident Evil-bedenker Mikami stopt als director | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mikami, de bedenker van games als Resident Evil, zegt in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu: "Dit was sinds het begin al mijn plan. Ik kan niet altijd zowel director als president van een bedrijf zijn en ik wil onze jongere ontwikkelaars een kans geven. Daarom wil ik in deze game al mijn ervaring en energie stoppen. Ik ben blij dat ZeniMax dat accepteert. Er zijn te veel uitgevers die alleen denken aan de nabije toekomst."

ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda, kocht Mikami's bedrijf Tango Gameworks vorige maand voor een onbekend bedrag. Er is nog niets bekend over de game waar Mikami aan werkt. Daarnaast werkt hij samen met Suda51 aan Shadows of the Damned voor Electronic Arts. Gisteren werd bekend dat ZeniMax het toelaat dat Mikami aan dat project blijft werken.

Mikami

Shinji Mikami staat bekend als de bedenker van Resident Evil. Ook wordt hij gezien als de grote man achter gameseries als Viewtiful Joe, Devil May Cry en meer recentelijk de actievolle shooter Vanquish.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou