Resident Evil-bedenker heeft plannen voor nieuwe game

Resident Evil-bedenker heeft plannen voor nieuwe game

Resident Evil-bedenker Shinji Mikami heeft plannen voor een nieuwe game.

Dat meldt hij in een gesprek met Jun Takeuchi op het officiële Biohazard YouTube-kanaal, waarmee wordt gevierd dat de Resident Evil-franchise 25 jaar bestaat. "Ik wil mijn eigen game maken. Ik wil weer een game maken. We bereiden ons daar op dit moment langzaam op voor. Om het te laten werken geef ik alle irritante werkzaamheden aan iemand anders." Daarbij legt Mikami de nadruk op dat hij wil samenwerken met jongere ontwikkelaars om hen de kans te geven meer ervaring op te doen. 

Mikami maakte de eerste vier Resident Evil-games, maar ging daarna weg bij Capcom en richtte Tango Gameworks op, waarmee hij The Evil Within ontwikkelde. Sindsdien heeft hij als adviserende rol meegewerkt aan The Evil Within 2 en Ghostwire Tokyo, maar zelf niet meer een game geregisseerd. Daar lijkt in de toekomst dus verandering in te komen.

Takeuchi - de producent van verschillende moderne Resident Evil-games, waaronder het zevende deel - deed in het gesprek ook een boekje open over zijn ervaringen. Zo meldt hij dat Capcom in eerste instantie van plan was om van Resident Evil 7: Biohazard een live service game met microtransacties en een online multiplayer te maken. Toen Takeuchi mee ging helpen met de ontwikkeling van die game werden die plannen echter geschrapt.

Het volledige gesprek van 18 minuten is hieronder te bekijken. Het is daarbij 'part 1', dus er volgt nog meer content.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou