Nieuws
The Evil Within

Resident Evil-bedenker heeft plannen voor nieuwe game

Shinji Mikami werkt tegenwoordig bij Tango Gameworks

Geschreven door Michel Musters op
Resident Evil-bedenker Shinji Mikami heeft plannen voor een nieuwe game.

Dat meldt hij in een gesprek met Jun Takeuchi op het officiële Biohazard YouTube-kanaal, waarmee wordt gevierd dat de Resident Evil-franchise 25 jaar bestaat. "Ik wil mijn eigen game maken. Ik wil weer een game maken. We bereiden ons daar op dit moment langzaam op voor. Om het te laten werken geef ik alle irritante werkzaamheden aan iemand anders." Daarbij legt Mikami de nadruk op dat hij wil samenwerken met jongere ontwikkelaars om hen de kans te geven meer ervaring op te doen. 

Mikami maakte de eerste vier Resident Evil-games, maar ging daarna weg bij Capcom en richtte Tango Gameworks op, waarmee hij The Evil Within ontwikkelde. Sindsdien heeft hij als adviserende rol meegewerkt aan The Evil Within 2 en Ghostwire Tokyo, maar zelf niet meer een game geregisseerd. Daar lijkt in de toekomst dus verandering in te komen.

Takeuchi - de producent van verschillende moderne Resident Evil-games, waaronder het zevende deel - deed in het gesprek ook een boekje open over zijn ervaringen. Zo meldt hij dat Capcom in eerste instantie van plan was om van Resident Evil 7: Biohazard een live service game met microtransacties en een online multiplayer te maken. Toen Takeuchi mee ging helpen met de ontwikkeling van die game werden die plannen echter geschrapt.

Het volledige gesprek van 18 minuten is hieronder te bekijken. Het is daarbij 'part 1', dus er volgt nog meer content.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo Treehouse-stream donderdag toont Splatoon 3 en Harvestella Actievolle trailer van third-person shooter The First Descendant
0

Reacties op: Resident Evil-bedenker heeft plannen voor nieuwe game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.