Nieuws
Resident Evil 7

'Resident Evil 7 is geen bovennatuurlijk spookverhaal'

Resident Evil vergeet zijn roots niets, aldus ontwikkelaar

Geschreven door Alicia Tai op

De hoofdontwikkelaar van Resident Evil 7: Biohazard verzekert fans dat de volledige game niet om een spookverhaal draait, tegen alle aanwijzingen van de speelbare demo in.

Voor velen was Resident Evil 7: Biohazard bijna niet te herkennen als een nieuw deel in de Resident Evil-serie. Waar de games altijd al een derdepersoonsperspectief gebruikten, daar gebruikt Resident Evil 7 voor het eerst een eerstepersoonsperspectief. Ook de demo voelde anders aan door de spookverschijningen en het bovennatuurlijke thema, twee elementen die nooit zo prominent in de Resident Evil-serie naar voren zijn gekomen.

Ontwikkelaar Koushi Nakanishi stelt fans in een blogpost op Capcom Unity gerust en zegt: "Alles zal uiteindelijk duidelijk worden. Ik heb aan de eerste reacties gemerkt dat mensen de impressie hebben dat we van Resident Evil een bovennatuurlijk, occult spookverhaal hebben gemaakt. Ik begrijp hoe je na het zien van de trailer of het spelen van de demo die indruk kan krijgen, maar geen zorgen - we hebben Resident Evil niet weggestopt en er een spookverhaal van gemaakt."

Volgens Nakanishi heeft de studio daarnaast expres er voor gekozen om het hoofdpersonage een "machteloos, doodnormaal persoon" te maken. Het eerstepersoonsperspectief werd ingezet zodat de speler op de meest directe manier horror kan ervaren.

Resident Evil 7 verschijnt 24 januari op PlayStation 4, PS VR, pc en Xbox One. PlayStation Plus-abbonees kunnen alvast een teaserdemo downloaden van de PlayStation Store. Die demo is volgens de uitgever niet representatief voor de volledige game en bevat een ander hoofdpersonage.

Bron: Capcom Unity

Dit artikel delen:

Lees meer

'NX kan nog niet onthuld worden vanwege geheim idee' Geannuleerde Daredevil-game voor het eerst getoond
3

Reacties op: 'Resident Evil 7 is geen bovennatuurlijk spookverhaal'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Bonecrusher1973

  • 27 juni 2016 17:45
  De teaser was in ieder geval een lekker stukje gaming, de bloedarmoede was duidelijk aanwezig in de serie, deel 5 en 6 waren leuk, maar geen classics. Deze teaser was een mooie verrassing ondanks dat het een kopie was van P.T./Silent Hill strategie, nu die game gecancelled is, ben ik blij dat Capcom hiermee verdergaat. Ook de V/H/S films vibe kon ik wel waarderen. Laat maar komen die game, ik ben er klaar voor :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cocabeer

  • 27 juni 2016 18:10
  Eindelijk weer eens een Ressie waar ik enthousiast van word! Ben enorm benieuwd naar de VR-ervaring.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • El Ninjo

  • 28 juni 2016 10:07
  First person zie ik wel zitten, dit vond ik een betere demo dan de demo's van RE Revelations.

  Ik herinner me nieuws van Alien Isolation waar de ontwikkeling begon als 3rd person game, maar dat de devs inzagen dat de beleving veel beter was in 1st person.

  Oh wat had ik het slecht in die game

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.