Resident Evil 4 VR komt op 21 oktober uit

Resident Evil 4 VR komt op 21 oktober uit

Resident Evil 4 VR komt op 21 oktober uit, zo hebben Capcom en Oculus aangekondigd.

De virtualrealityversie van de horrorgame werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar nu is ook de releasedatum bekend. Het spel komt exclusief beschikbaar op de Oculus Quest 2. Resident Evil 4 VR wordt ontwikkeld door Armature, bekend van de game ReCore. Er is tevens een nieuwe trailer van de game uitgebracht.

Spelers kunnen zowel vrij rond bewegen in de game als van 'teleporteren' gebruikmaken om zich voort te bewegen in het spel - afhankelijk van welke methode men liever gebruikt. Daarbij kan men wapens en items direct van het virtuele lichaam af pakken, bijvoorbeeld door een geweer van onder de riem uit te trekken of een item om de health te verbeteren van de linkerschouder. Allerlei puzzels zijn daarnaast aangepast om goed gebruik te maken van virtual reality.

Watch on YouTube
Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor maarja, er was nog geen VR versie. En VR is toch een stuk intensiever dan op een 2D schermpje spelen.

0
test

@Messtranor Je hebt gelijk hoor, maar als er iets is wat nog een extra versie rechtvaardigt dan is het VR wel vind ik. Skyrim had ik nog nooit gespeeld en dat was ik zeker ook niet meer van plan, maar de VR-versie heeft me een paar jaar geleden toch nieuwschierig gemaakt. De rest is geschiedenis, ik heb er honderden uren inzitten en vind het juist door VR een waanzinnige game. RE4 zou ik ook nog wel eens willen doen in VR, maar ik ga er geen Quest voor kopen. Misschien komt er nog eens een PSVR-release. Then again, ik verwacht wel gewoon RE VIllage in VR volgend jaar voor de PS5, Capcom!

0
test

@Messtranor Hahaha inderdaad. En dan te bedenken dat Shinji Mikami ooit zei zijn eigen hoofd af te hakken als deze game ooit geport zou worden en niet meer exclusief voor Gamecube zou blijven. LOL!

0
test

Nou, had graag gezien dat ze deze en nummertje 5 ook voor de PC uitbrachten.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor In VR, maar was eigen RE7 ipv 5 omdat RE7 al in VR voor de PSVR is. Liefst 5 ook natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou