Nieuws

Resident Evil 4 Remake-demo bevat geheime, hoge moeilijkheidsgraad

Mad Chainsaw Mode wordt na de eerste keer random ingeschakeld

Geschreven door Michel Musters op
De demo van de Resident Evil 4-remake die eerder deze week uitkwam bevat blijkbaar een verstopte hoge moeilijkheidsgraad.

Dat meldt Eurogamer. Wanneer men de demo heeft uitgespeeld en hem opnieuw opstart, zou de "extreem uitdagende moeilijkheidsgraad" genaamd 'Mad Chainsaw Mode' automatisch opgestart worden.

De demo zou daarbij melden dat deze moeilijkheidsgraad alleen voor die ene speelsessie wordt ingeschakeld. Daarna komt de moeilijkheidsgraad pas weer later op random momenten terug. Daarbij zou de moeilijkheidsgraad alleen voor de demo zijn gemaakt en niet in de uiteindelijke game zitten.

In Mad Chainsaw Mode zijn vijanden een stuk sterker en staan ze op andere plekken. Ook zijn er geen checkpoints - wanneer men sterft moet de demo opnieuw opgestart worden. De man met de kettingzaag zou daarnaast in brand staan.

Resident Evil 4 verscheen oorspronkelijk in 2005 op GameCube en later ook op andere platforms. Het spel wordt gezien als een van de beste games binnen de franchise. Spelers kruipen in de huid van Leon S. Kennedy - bekend uit Resident Evil 2 - en doen een Europees dorpje aan waarin de inwoners extreem agressief lijken te zijn. Ondertussen probeert hij ook de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden.

De remake van Resident Evil 4 komt op 24 maart uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. Mensen die de PS4-versie kopen kunnen gratis upgraden naar de PS5-versie. Onlangs werd aangekondigd dat er ook een gratis vr-modus voor PlayStation VR2 aan de game wordt toegevoegd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Paul Phoenix getoond in nieuwe Tekken 8-beelden Lego Donkey Kong en nieuwe Bowser Castle onthuld
0

Reacties op: Resident Evil 4 Remake-demo bevat geheime, hoge moeilijkheidsgraad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.