Resident Evil 4 op een na beste release van de reeks

Resident Evil 4 op een na beste release van de reeks

Met drie miljoen verkochte exemplaren in twee dagen

Resident Evil 4 is de op een na meest succesvolle release in de Resident Evil-reeks. De game ging in de eerste twee dagen drie miljoen keer over de toonbank.

Dat meldt VGC. Alleen Resident Evil 6 scoorde beter met 4,5 miljoen verscheepte exemplaren in de eerste twee dagen. Dat was een record voor Capcom. In 2018 werd dat verbroken door Monster Hunter: World. Die game werd in de eerste twee dagen zes miljoen keer verkocht.

Zowel Resident Evil: Village als de remake van Resident Evil 2 werd in de eerste vier dagen drie miljoen keer verscheept. Deel 7 haalde 2,5 miljoen in vier dagen en de remake van deel 3 was goed voor twee miljoen exemplaren in vijf dagen.

Resident Evil 4 is sinds 24 maart uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. Resident Evil 4 verscheen oorspronkelijk in 2005 op GameCube en later ook op andere platforms. Het spel wordt gezien als een van de beste games binnen de franchise. Spelers kruipen in de huid van Leon S. Kennedy - bekend uit Resident Evil 2 - en doen een Europees dorpje aan waarin de inwoners extreem agressief lijken te zijn. Ondertussen probeert hij ook de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden.

Tom Kerkhof gaf de game een 8,5 op Gamer.nl. "Resident Evil 4 neemt alles wat goed was aan de oorspronkelijke game en stopt dat in een glanzend nieuw jasje. Het eindresultaat is net zo actievol als voorheen, net iets griezeliger en vooral veel, véél mooier. Ondanks dat weet het spel nergens écht te vernieuwen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat deze remake dezelfde impact gaat hebben als zijn illustere voorganger", concludeerde hij in zijn recensie. 

Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou