Resident Evil 2 drie keer populairder dan Resident Evil 7 op Steam

Resident Evil 2 drie keer populairder dan Resident Evil 7 op Steam

De remake van Resident Evil 2 is drie keer zo populair op Steam als zijn voorganger in de franchise, Resident Evil 7. Dit blijkt uit recente cijfers op Steam.

Met de lancering van de succesvolle remake heeft het op Steam een piek bereikt van 74.227 gelijktijdige spelers. Dit is aanzienlijk meer dan de 20.449 spelers van Resident Evil 7. Dit succes is vermoedelijk deels afkomstig door de 'One Shot-demo' waarin de grafische verbeteringen voor het eerst volledig ervaren konden worden door spelers.

Ondanks het succes bij Capcom is Monster Hunter: World van de ontwikkelaar nog steeds aan de leiding op het digitale platform als het gaat om gelijktijdige spelers. Monster Hunter: World heeft op Steam een piek gerealiseerd van 329.333 gelijktijdige spelers rond de lancering.

Resident Evil 7

Toch is met de remake van Resident Evil 2 wel achttien procent minder fysieke kopieën verkocht in het Verenigd Koninkrijk in vergelijking met Resident Evil 7. Echter kunnen deze tegenvallende cijfers verklaard worden, doordat steeds meer spelers ervoor kiezen om hun games digitaal aan te schaffen.

In onze review van Resident Evil 2 wordt het onder andere geprezen om zijn ouderwetse spanning, grafische verbeteringen en goede toevoegingen op de oorspronkelijke game.

Resident Evil 2 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote] Dit succes is vermoedelijk deels afkomstig door de 'One Shot-demo' ...[/quote] RE7 heeft ook een demo op Steam.

0
test

@redactie Lees de stukken aub na. In zin 3 gaat het al mis ('het' remake of 'het' game?)

0
test

@Agent 4125 Dit zou normaal gesproken de taak zijn van een eindredacteur. Ik heb dit al vaker gezegd, maar dan krijg ik weer reacties dat ik overdrijf en zo. Maar ik vermoed dat gamer.nl helemaal geen eindredacteur heeft.

0

@Agent 4125 misschien een baantje voor jou! Je hebt het er maar druk mee of niet?

0
test

@Argos Ik ben t wel met m eens hoor. Veel zullen denken, waar maak je je druk om, je snapt toch wat er staat? Maar van een professionele website mag je een bepaalde standaard verwachten. Dit zijn geen hobbyisten.

0
test

@Argos Als de redactie mij de inloggegevens mailt, doe ik het er met alle plezier even bij :-)

0

Aanbevolen voor jou