Remember Me-studio werkt met Square Enix aan nieuwe game | Gamer.nl

Remember Me-studio werkt met Square Enix aan nieuwe game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We zijn erg enthousiast om met Square Enix aan onze nieuwe game te werken. Het is een twist op de traditionele verhalende games en we kunnen niet wachten om meer met jullie te delen", aldus Guilbert. Lee Singleton van Square Enix voegt daar aan toe: "Ik ken Oskar en sommige mensen van het Dontnod-team nu al een poosje. Ze zijn heel getalenteerd en daarom stonden ze al langer op mijn lijstje van studio's waar ik mee zou willen werken, maar tot nu toe hadden we niet de juiste game gevonden."

Dontnod Entertainment kwam in februari van dit jaar in het nieuws toen de studio een 'judiciaire reorganisatie' onderging. Desgevraagd liet Guilbert toen weten dat er geen reden tot zorg was: "We begonnen aan nieuwe projecten en die vragen om investeringen". Dontnod zal naar verwachting op de komende E3 meer informatie vrijgeven over het nieuwe project van de studio.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou