Remember Me-ontwikkelaar werkt aan Square Enix-game | Gamer.nl

Remember Me-ontwikkelaar werkt aan Square Enix-game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We zijn enorm enthousiast om te werken met Square Enix aan ons nieuwe spel," zegt Dontnod-baas Oskar Guilbert in een verklaring. "Het is een twist op traditionele verhaalgedreven games en we kunnen niet wachten om snel meer met jullie te delen."

Lee Singleton van Square Enix voegt daar aan toe: "Ik ken Oskar en zijn team bij Dontnod inmiddels al een tijdje. Ze zijn zeer getalenteerd en staan dus al een tijdje op mijn lijstje met studios waar ik mee zou willen werken, maar we hadden tot nu nooit het juiste moment gevonden."

Hoewel Square Enix en Dontnod verder nog weinig uit de doeken doen rondom , noemt Singleton de game "verfri end anders ten opzichte van traditionele verhaalgedreven games". Meer informatie over de game wordt  tijdens de E3 verwacht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou