Nieuws
Control

Remedy werkt voor Epic aan twee games

Ook xCrossfire en Vanguard zijn in ontwikkeling

Geschreven door Michel Musters op
Remedy Entertainment ontwikkelt voor Epic Games twee spellen voor consoles en pc.

Dat kondigde de Finse studio aan tijdens de bekendmaking van zijn financiële jaarcijfers. CEO Tero Virtala liet weten dat het Control blijft ondersteunen en dat het team langzaam diens aandacht verschuift naar een nieuwe game. Sowieso zijn er twee games in samenwerking met Epic in ontwikkeling: een groot AAA-project en een titel van kleinere schaal. Buiten het feit dat beide spellen naar pc en consoles moeten komen en dat beide IP's eigendom van Remedy zijn, ontbreekt het nog aan andere details.

Remedy werkt verder zoals eerder aangekondigd aan de singleplayercampagne van de vooral in Azië populaire shooter Crossfire. Ook is het bedrijf pas begonnen aan de ontwikkeling van de coöperatieve game Vanguard, dat net als voorgaande Remedy-games vooral moet bouwen op diens narratieve sterke punten.

Ondanks dat het bedrijf afgelopen jaar geen compleet nieuw spel uitbracht, heeft het een recordjaar gedraaid. Er werd 41,1 miljoen euro aan omzet gedraaid, een stijging van dertig procent ten opzichte van het jaar ervoor. 

De goede cijfers zijn mede te danken aan de uitbreidingen van Control en de lancering van de game op Steam, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en Xbox Series X. November vorig jaar was de beste verkoopmaand van de game, ondanks dat het spel toen al vijftien maanden uit was.

Control

Dit artikel delen:

Lees meer

SteelSeries viert twintig jaar aan game-accessoires Overcooked! All You Can Eat in maart naar PS4, Xbox One, Switch en Steam
2

Reacties op: Remedy werkt voor Epic aan twee games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Vinnyboiiiii

  • 15 februari 2021 21:25
  Ik ben nu bezig met control op de ps5. Ik vind het een zeer boeiend spel met al die mysterie die ze er in gestopt hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 16 februari 2021 07:44
  @Vinnyboiiiii de eerste keer had ik er wat moeite mee, maar nu zit ik er ook helemaal in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.