Myllyrinn zegt dat L.A. Noire de lat hoog heeft gelegd, maar dat Remedy daar weer bovenuit wil komen. Dat wil de studio doen met een nieuwe techniek van animator John Root. De Finse studio maakt met deze techniek een gedetailleerde scan van een acteur waarin ook 64 gezichtsposities worden gedefinieerd. Volgens Remedy is het hiermee mogelijk om elke emotie te animeren.

Met dit model van de acteur kunnen animators met behulp van software de verschillende uitdrukkingen en emoties creëren. Anders dan bij L.A. Noire hoeven acteurs zodoende niet iedere scène zelf uit te spelen. "Het resultaat is bijzonder genuanceerd, en brengt veel subtiliteiten over, zelfs in dit vroege stadium", omschrijft Edge.

Tuiten

Root zou volgens Edge nog verder willen gaan met de techniek. Met een nieuw component kunnen bijvoorbeeld kleuren automatisch worden aangepast, om de bloedstromen onder de huid te imiteren. Hierdoor zouden de kleuren in het gezicht van een personage op realistische wijze veranderen wanneer hij fronst of zijn lippen tuit.