Remedy: Microsoft wilde geen vervolgen op Quantum Break of Alan Wake | Gamer.nl

Remedy: Microsoft wilde geen vervolgen op Quantum Break of Alan Wake | Gamer.nl

In een href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-16-how-remedy-is-taking-control-of-its-own-destiny">interview </a>met Remedy-CEO Tero Virtala vertelt hij dat Microsoft geen vervolgen voor Quantum Break of Alan Wake wilden produceren.

Virtala duidt aan dat de studio zich had voorgenomen om langlopende franchises met Quantum Break en Alan Wake. Zo had het team de nadruk gelegd op de motivaties en achtergrondverhalen van de personages en hoe ze de bijbehorende fictieve werelden moesten verrijken. Alleen besloot Microsoft niet "verder" te willen gaan met de games. Remedy Entertainment heeft zelf niet de rechten in handen van Quantum Break of Alan Wake en kan dus niet zelf de besli ing kan maken om door te gaan met de serie.

De CEO zegt dat het een grote investering is geweest om medewerkers te vinden met veel ervaring om een zo een rijk mogelijke wereld neer te zetten. Hij gaat niet dieper in op wat nou exact de reden is dat Microsoft niet bereid is om de franchise voort te zetten. Hij neemt enkel de woorden "bepaalde redenen" in de mond.

Hij vertelt dat het een slimme zet was om de rechten te verkopen aan Microsoft ongeveer vijftien jaar geleden, maar dat hij het liefst in de toekomst weer de eigen controle heeft.

Op dit moment werkt Remedy aan aan de third person-actiegame Control. De E3-trailer toont een vrouwelijk hoofdpersonage met telekinetische krachten. Net als in Quantum Break maakt de speler afwi elend gebruik van krachten en geschut. De hoofdpersoon is de nieuwe directeur van een geheimzinnig bureau dat geïnfiltreerd is door iets buitenaards. Het is aan haar de taak om de macht weer in eigen handen te krijgen. Control verschijnt in 2019 voor pc, Xbox One en PS4.

Remedy entertainment
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou