Remedy: 'Alan Wake 2 is ons grootste project tot nu toe'

Remedy: 'Alan Wake 2 is ons grootste project tot nu toe'

Alan Wake 2 is het grootste project van Remedy Entertainment tot dusver.

Dat claimt creative director Sam Lake in een interview met GamesRadar. "De afgelopen jaren is de droom van Alan Wake 2 ambitieuzer en unieker geworden. Een game zoals deze ontwikkelen is een erg complexe onderneming - het is ons grootste project tot nu toe - en allerlei dingen moeten samenkomen. Niet alleen het concept, maar ook de timing en de juiste partners."

Alan Wake 2 werd eind 2021 aangekondigd. Sindsdien is het vrij stil rondom de titel, al liet Remedy vorig najaar nog weten dat de ontwikkeling van het spel voorspoedig liep. Toen claimde het bedrijf dat het spel ergens dit jaar uit moet komen. De game staat gepland voor release op PlayStation 5, Xbox Series X en S en Epic Games Store.

De eerste Alan Wake verscheen in 2010 - al is meer recentelijk ook een remaster uitgekomen - en draait om de titulaire schrijver die in het dorpje Bright Falls op zoek gaat naar zijn verdwenen vrouw. Ondertussen lijkt hij langzaam zijn verstand te verliezen. In de game moeten spelers hun zaklamp op in duisternis gehulde vijanden schijnen om ze vervolgens neer te kunnen schieten. Andere games van de ontwikkelaar zijn onder andere Control en Quantum Break.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Na Control en het niet verder gaan met Quantum Break en dus MS heb ik niet meer echt iets met Remedy. Control vond ik maar een schaduw van wat Quantum Break was en voor mijn gevoel hoort Alan Wake op Xbox thuis. Maar goed dat zal een beetje nostalgie zijn denk ik uit de 360 tijd. Wie weet maken ze er wel een toffe game van.

0
test

@Riyakuya Ik vond juist Control alles overtreffen tegenover Quantum Break. QB was leuk, maar niet geweldig (vond ik). Maar Control? Heerlijke game, haha!

0
test

@Markus88 Haha zo zie je maar weer hoe meningen kunnen verschillen. Ik ben nog steeds groot fan van QB. Maar dat is ook wel een beetje omdat het hele thema me aanstaat.

0
test

@Riyakuya Mee eens hoor. Ik heb al een jaar of 2 de drang om die game weer eens te spelen, maar ben aan het wachten tot ik meer van het plot ben vergeten zodat die soap serie in de game weer als nieuw voelt, haha!

0

Aanbevolen voor jou