Remake van Myst-vervolg Riven in ontwikkeling

Remake van Myst-vervolg Riven in ontwikkeling

Na de remake van Myst werkt Cyan nu aan een remake van het vervolg op die game, Riven.

Dat heeft de ontwikkelaar aangekondigd. In een korte FAQ beantwoordt de studio enkele vragen. Het gaat om een "moderne remake" met een volledige 3D-spelwereld, ten opzichte van de statische schermen waarop mensen moesten klikken uit het origineel. 

Het bedrijf heeft nog geen informatie gegeven over een releasedatum of platforms. Wel liet Cyan weten dat mensen die de oorspronkelijke Riven ooit gekocht hebben, geen gratis exemplaar van de remake kunnen claimen. Hieronder is een eerste teaser te bekijken, al valt er nog niets van de daadwerkelijke game te zien.

De remake van Myst kwam in 2020 al uit op de vr-brillen Quest en Quest 2, en afgelopen jaar voor de reguliere pc en Mac en Xbox-consoles. Cyan is tevens de ontwikkelaar van de oorspronkelijke Myst en Riven. Vooral het eerste deel wordt als een enorm invloedrijke point & click-adventure gezien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Vooral het eerste deel wordt als een enorm invloedrijke point & click-adventure gezien" - mja. Soort van. Het is meer dat tegen alle verwachtingen in de game bij het grote publiek aansloeg ondanks abstract verhaal en puzzels en een desorienterende manier van rondbewegen. Blijkbaar sprak het geheel erg tot de fantasie. Het was nooit mijn kopje thee, ik stak meer tijd in vergelijkbare games zoals the 7th Guest/11th Hour, Zork Nemesis en Lost Eden.

0
test

Moet wel VR ondersteunen, anders kunnen ze het ergens stoppen waar de zon niet schijnt, maar verwacht het wel gewoon want dat is voor hun inmiddels standaard en een behoorlijke inkomstenbron (omdat VR verlegen zit om goede content).

0

Aanbevolen voor jou