Nieuws
Lollipop Chainsaw

Remake van Lollipop Chainsaw in de maak

Game moet in 2023 uitkomen

Geschreven door Michel Musters op
Er wordt gewerkt aan een remake van de cultgame Lollipop Chainsaw.

Dat heeft Yoshimi Yasuda aangekondigd. Hij was voorheen de baas van Kadokawa Games, dat Lollipop Chainsaw uitgaf in Japan. Afgelopen mei werd aangekondigd dat Yasuda het bedrijf had verlaten en een nieuw bedrijf genaamd Dragami Games had opgericht. De remake van Lollipop Chainsaw is een van de eerste projecten van het nieuwe bedrijf.

Yasuda meldt op Twitter dat hij het betreurt dat het niet makkelijk is om de oorspronkelijke versie van de game te spelen. Hij claimt dat hij een gedeelte van de oorspronkelijke ontwikkelaars van de game bijeen heeft gekregen om aan de remake te werken. Ook heeft hij de rechten op de IP gekocht.

Wel kunnen fans enkele veranderingen in de remake verwachten. Zo bevatte de oorspronkelijke game vijftien gelicenseerde muzieknummers. Op een paar uitzonderingen na zitten die niet in de remake. Ook moeten de graphics logischerwijs verbeterd worden.

Het is de bedoeling dat Lollipop Chainsaw ergens in 2023 uitkomt. Het is nog niet bekend op welke systemen het spel verschijnt.

Lollipop Chainsaw werd ontwikkeld door Grashopper Manufacture, ook bekend van de No More Heroes-games. Tot nu toe is niet bekend of Goichi 'Suda51' Suda51 van dat bedrijf ook meehelpt aan de remake. Dat lijkt onwaarschijnlijk, omdat hij vooralsnog nergens wordt vermeld.

De oorspronkelijke game verscheen in 2012 op PlayStation 3 en Xbox 360 en is sindsdien nooit opnieuw uitgebracht. In het spel besturen spelers een cheerleader die haar school moet redden van een zombie-invasie. Dat doet ze in weinig verhullende kleding en met veel geweld. Ze wordt bijgestaan door haar vriendje Nick, die is gereduceerd tot een hoofd zonder lichaam.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yakuza 0, Kiwami en Kiwami 2 staan weer op Game Pass 'Rockstar heeft remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption geschrapt'
2

Reacties op: Remake van Lollipop Chainsaw in de maak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 5 juli 2022 14:14
  Zolang hij maar niet aangepaste word qua content juist in deze tijd hebben we games als Lollipop chainsaw ( en duke nukem eigenlijk ook) nodig

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • justaname

  • 5 juli 2022 15:57
  Ook uit de koker van James Gunn. Ondertussen bekend van films als Guardians of the galaxy en The Suicide Squad.
  Zeker het noemen waard!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.