Remake Icewind Dale verschijnt 30 oktober | Gamer.nl

Remake Icewind Dale verschijnt 30 oktober | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De remake verschijnt via de digitale distributieplatformen Steam, GOG en Beamdog. De game is vanaf dan zowel op Windows, Mac als Linux speelbaar. Begin september kondigde uitgever Wizards of the Coast ook een iPad- en Android-versie aan, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend.

Icewind Dale: Enhanced Edition biedt onder meer nieuwe items en quests. Bovendien bevat de remake de twee verschenen uitbreidingen Heart of Winter en Trials of the Luremaster. Icewind Dale verscheen oorspronkelijk in 2000 en is vergelijkbaar met rpg's als Baldur's Gate en Planescape: Torment. In 2002 verscheen ook nog de opvolger Icewind Dale 2. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou