Remake Earthworm Jim gebaseerd op Mega Drive-versie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aankomende remake van Earthworm Jim voor Xbox Live, PlayStation Network en WiiWare is gebaseerd op de Sega Mega Drive-versie van de game. Ontwikkelaar Gameloft maakte dit samen met andere details over de game bekend.

De remake wordt volledig opnieuw gemaakt zonder gebruik van de originele code van de game en bevat daardoor betere graphics en vloeiendere animatie. Ook zijn er diverse moeilijkheidsgraden en leaderboards beschikbaar, wat niet het geval was in het origineel. Tevens zit het bonuslevel Big Bruty in de game. Dit level was voorheen alleen beschikbaar in Earthworm Jim op de Sega CD en de PC.

Tommy Tallarico

De mensen die werkten aan het origineel uit 1994, zoals Dave Perry en Doug Nepal, werken niet mee aan de remake, maar de muziek van Tommy Tallarico is nog wel aanwezig.

Earthworm Jim verschijnt aan het einde van het jaar één maand exclusief voor Xbox Live Arcade. Hierna komt het spel ook uit op WiiWare en PlayStation Network. Een remake voor de PSP wordt nog overwogen door de ontwikkelaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou