Nintendo of Japan heeft de releaselijst van third-party games voor de aankomende Nintendo DS handheld geupdate. Er bestaat duidelijk veel support van Konami en Square Enix, maar ook bedrijven als Tecmo, Taito, SEGA en Hudson doen een duit in het zakje. Natuurlijk laat de DS nog wel even op zich wachten en draait het in deze lijst enkel om Japanse developers, wat betekent dat deze lijst de komende maanden alleen nog maar verder aangevuld zal worden.

Er zitten best een aantal grote namen tussen als Castlevania, Winning Eleven (Pro Evolution Soccer), Goemon, Final Fantasy, Seiken Densetsu (de Mana games), Dragon Quest, Monster Rancher, Sonic en Harvest Moon. Een geruststelling hierbij is dat in ieder geval de Square Enix titels allemaal nieuwe games zullen zijn en dus geen simpele ports. We mogen er gemakshalve vanuit gaan dat dit ook bij de andere welbekende franchises het geval zal zijn en we daarnaast nog de nodige naamsveranderingen zullen zien.Castlevania (Konami)

Vandal Hearts (Konami)

Boktai (Konami)

Winning Eleven (Konami)

Goemon (aka Mystical Ninja) (Konami)

Powerful Pro Baseball (Konami)

Survival Kids (Konami)

Final Fantasy Crystal Chronicles (Square Enix)

Seiken Denetsu (the Mana series) (Square Enix)

Dragon Quest Monsters (Square Enix)

Slime Morimori Dragon Quest (Square Enix)

Monster Rancher (Tecmo)

Tengai Makyo (Hudson)

Rakugaki Kingdom (Taito)

Puzzle Bobble (aka Bust-a-Move) (Taito)

Kaido Battle (aka Tokyo Extreme Racer series) (Genki)

Mr. Driller (Namco)

Fushigi NO Dungeon (Chunsoft)

Naruto (Tomy)

Zoids (Tomy)

Dragonball Z (Bandai)

Sonic Dice (Sega)

Harvest Moon DS (Marvelous)

Legend of the River King (Marvelous)

Nog onbenoemde games:

Nieuwe RPG (GameArts)

Nieuwe RPG (Namco)

Nieuwe RPG (Marvelous)

Racing game (MTO)

Sports game (Yukes)

Action game (Epoch)

Action game (D3)

Nieuwe titel (Team Ninja/Tecmo)Ook in het nog onbenoemde lijstje staan een aantal interessante dingen. Natuurlijk vallen de RPGs van GameArts en Namco op. Eerstgenoemde is verantwoordelijk voor de kwalitatief zeer goede Lunar en Grandia reeksen terwijl Namco vooral bekend staat om hun Xenosaga en Tales games. De sportgame van Yukes zal naar alle waarschijnlijkheid een worstelgame worden waar deze ontwikkelaar groot mee is geworden, terwijl de racegame van MTO mogelijk een nieuwe game in de GT Advance reeks zal worden. Meest opvallende in het rijtje is echter de nieuwe game van Team Ninja, verantwoordelijk voor de Dead or Alive en Ninja Gaiden games.

Nintendo moet hun eigen line-up van naar het schijnt 20 games nog bekend maken evenals andere Japanse developers zoals Capcom. Daarnaast is het ook nog wachten op aankondigingen van de Amerikaanse en Europese ontwikkelaars en uitgevers. Het ziet er voorlopig echter wel naar uit dat de Nintendo DS een gezonde third-party support zal krijgen met een brede keus aan verschillende soorten games.