Ondanks eerdere berichten dat Bioware's nieuwste role playing game Mass Effect na de zomer zou verschijnen, houden de Canadese ontwikkelaar en uitgever Microsoft de kaken stijf op elkaar over een mogelijke releasedatum. Microsoft liet eerder doorschijnen dat de futuristische RPG in september zou verschijnen.

“We hebben nog geen enkele officiële uitspraken gedaan over een mogelijke release van Mass Effect. Alle informatie over een mogelijke verschijningsdatum is gebaseerd op geruchten en speculatie,” vertelt een woordvoerder van Microsoft.

Bioware kan op dit moment ook niet vertellen wanneer hun aankomende game in de winkels zal liggen. “We zitten nu in een fase waar we nog geen uitspraken kunnen doen over een releasedatum, maar blijf toekomstige updates goed in de gaten houden,” aldus Bioware.

We moeten dus nog maar even afwachten voor een officiële bevestiging. Wat wel zeker is, is dat Mass Effect voor de Xbox 360 zal verschijnen. Nu nog hopen dat de game ook op andere platformen uitkomt.

"Doe maar rustig aan, hoor..."