Mario Kart Wii komt steeds dichterbij en dat gaat gepaard met aantal leuke nieuwe feitjes. Neem een grote hap lucht, want hier komen ze:

Het begint al met de releasedatum. Officieel zegt Nintendo dat de game in het tweede kwartaal van 2008 verschijnt. De geruchten gaan al een tijdje dat het spel hoogstwaarschijnlijk op 11 april in de schappen zou liggen. Echter heeft de Engelse online retailer Play eergisteren de releasedatum 25 april vernoemd op haar website. Nu is dit weer veranderd naar 2 mei. Snap jij het nog? Op naar wat meer betrouwbare berichtgevingen. De Wii Wheel heeft ondertussen zijn vertoning gemaakt. Een stuurwiel die gekoppeld kan worden aan je Wii Remote, zodat het realisme van racen weer een stukje dichterbij komt. Echter schijnt dat de game ook te spelen is zonder de Wii Wheel. Enig probleem is dat je moet weten waar het centrale punt van je wiel zit en hoever je kan draaien met de Wii Remote. Het heeft echter ook mogelijke voordelen, namelijk dat je sneller kan doordraaien en misschien scherpere bochten kan maken.

Om het verhaal niet al te lang te maken kan nog gezegd worden dat het in de game mogelijk is om 'wheelies' te maken. Dit zijn speciale 'moves' waarmee de snelheid van je karretje of motorfiets omhoog gaat. Tot slot zullen in de game in totaal 32 verschillende rijbanen beschikbaar zijn en is het mogelijk om met maximaal 10 mensen online tegelijkertijd te spelen.

Update: Om onduidelijkheid te voorkomen heeft Nintendo vandaag bevestigd dat Mario Kart Wii op 11 april zal verschijnen. Bij deze dus officieel. Update 2: Er zijn een groot aantal nieuwe screenshots uitgebracht. Ga naar de gamepagina om ze allemaal te bekijken.