Eén van de grafisch mooiste games van dit moment is Far Cry voor de PC. In combinatie met zeer uitgestrekte omgevingen, een solide AI en een goed uitgewerkt physics systeem heeft ontwikkelaar Crytek met deze game de nieuwe generatie first-person shooters ingeluid. Wegens lovende reviews en positieve verkoopcijfers, kon een console versie daarom niet uitblijven.

Far Cry: Instincts verschijnt op Xbox en PS2 en zal volledig vanaf de grond opnieuw opgebouwd worden om zo optimale prestaties te garanderen. Uitgever Ubi Soft heeft vandaag aangekondigd dat de game uitgesteld is richting het eerste kwartaal van 2005. Men heeft als reden opgegeven dat men wil garanderen dat ook de console versie dezelfde grafische en gameplay belevenis moet gaan bieden als zijn PC broertje.

Wat het grafische gedeelte betreft, lijkt het ons vooralsnog een beetje optimistisch om hetzelfde niveau te kunnen behalen als de PC versie. Het spel behoort niet voor niets tot de nieuwe generatie PC games welke optimaal gebruik maken van de meest recente videokaarten. Vooralsnog zullen we eerst tot het aankomende jaar moeten wachten, voordat hier een definitief oordeel over te vellen valt.