Nieuws
Steam Deck

Release van Steam Deck in februari loopt volgens Valve nog op schema

Eind februari worden de eerste bestellingen de deur uit gestuurd

Geschreven door Michel Musters op
De release van Steam Deck in februari kan gewoon doorgaan, zo heeft Valve gemeld.

Dat claimt het bedrijf in een recente update. "De geplande levering van Steam Deck ligt nog op schema. Ondanks de pandemie en problemen met de bevoorrading en levering, ziet het ernaar uit dat we de eerste bestellingen eind februari kunnen verzenden."

Het bedrijf meldt ook dat het development kits in groten getale naar studio's stuurt, zodat ontwikkelaars hun games kunnen optimaliseren voor de release. Op die manier kunnen games op Steam een vinkje krijgen, waardoor het duidelijk is dat het spel optimaal draait op de Deck. Meer informatie daarover is hier te lezen.

Vorig jaar werd de lancering van de Steam Deck al uitgesteld naar februari van dit jaar. Het gaat overigens om de eerste reserveringen: mensen die nog niet hebben gereserveerd, kunnen hem niet in februari in ontvangst nemen. Wanneer men nu bestelt, kan men de Steam Deck volgens Valve's website pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren.

Zij-aan-zij van een laptop met de Steam-software en de Steam Deck-handheld met daarop het SteamOS 3.0-besturingssyteem..

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe The Settlers komt in maart uit YouTuber voor 3,5 miljoen dollar opgelicht met Pokémon-kaarten
0

Reacties op: Release van Steam Deck in februari loopt volgens Valve nog op schema

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.