Nintendo geeft geen reden voor het naar voren halen van de releasedatum. In de Verenigde Staten komt de game op 21 november uit. In Japan staat de releasedatum nog op 6 december, maar mogelijk verandert dit nog.

Naast de game brengt Nintendo ook een bundel uit waarin de game en de GameCube-controlleradapter in zit. Met deze adapter kunnen er GameCube-controllers aan de Wii U gekoppeld worden, waarmee Smash Bros. ook gespeeld kan worden. De adapter komt ook los te koop. Daarnaast komt er ook een losse GameCube-controller met het Smash Bros.-logo uit op 28 november. De amiibo-bundel, waarin naast de game een Mario-amiibofigurine zit, verschijnt nog wel op 5 december.

Super Smash Bros. voor Wii U is het nieuwste deel in de vechtserie, waarin bekende en minder bekende Nintendo-personages met elkaar op de vuist gaat. De game is onlangs ook op de 3DS uitgekomen. De Wii U-versie bevat dezelfde personages, maar wel nieuwe modi en stages. Ook is het mogelijk om de multiplayer met acht personen te spelen.