Nieuws
Kingdom Come Deliverance

Release pc-versie Kingdom Come moet mogelijk wachten op consoles

Vanwege afspraken met potentiële uitgever

Geschreven door Michel Musters op

De realistische Middeleeuwse rpg Kingdom Come: Deliverance zou deze zomer op pc verschijnen, maar die release wordt mogelijk uitgesteld om de pc- en consoleversies tegelijk uit te brengen. Dat meldt pr-manager Tobias Stolz-Zwiling aan Eurogamer.

Kingdom Come wordt ontwikkeld door de onafhankelijke ontwikkelaar Warhorse Studios. De studio zoekt naar een partner om de game uit te geven in winkels en een mogelijk nog anonieme uitgever wil de pc-, Xbox One- en PS4-versies mogelijk tegelijk uitbrengen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game eerst op pc zou verschijnen en later op consoles.


Stolz-Zwiling laat weten dat Warhorse nog wel werkt aan de game met in het achterhoofd een releasedatum in de zomer. "We zijn nog wel indie-ontwikkelaars maar we hebben gesprekken met uitgevers om de game in de winkels te krijgen. Ze willen eigenlijk dat we alle versies tegelijk uitbrengen. We zijn nog in gesprek, dus we zien wel." 

Aangezien de consoleversies achterlopen op de pc-versie, is het een mogelijkheid dat de game pas dit najaar tegelijk op alle platformen verschijnt. Een bèta voor Kingdom Come start op 3 maart. Hierin zitten onder andere meer wapentypes, schilden, grotere gevechten en grotere omgevingen. 

Gamer.nl sprak onlangs uitgebreid met Warhorse Studios over de ontwikkeling van de game. Lees het interview hier. Gamer.nl gaat ook aan de slag met de bèta van de game en komen zo snel mogelijk met impressies.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Twilight Princess HD bevat Legend of Zelda Wii U-easter egg Pre-load Trackmania Turbo op Xbox One nu beschikbaar
2

Reacties op: Release pc-versie Kingdom Come moet mogelijk wachten op consoles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  oropher

  • 1 maart 2016 13:48
  tja, jammer weer. Uitgevers zouden de PC wel eens als een potentieel platform mogen gaan zien, maar vaak is de hele instelling; oja pc nog even wat sales uitpersen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Erwintjuh

  • 1 maart 2016 14:26
  ik zeg digitale release pc in de zomer, de rest in het najaar. deal!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.