"Ik wil dat de gamers blij worden van de film. Ik heb heel veel respect voor ze. Mijn kinderen vinden Uncharted fantastisch om te spelen, ik houd ervan, maar ik denk niet dat je iedereen tevreden kunt stellen", zegt Russel, die onlangs werd genomineerd voor een Oscar voor zijn film The Fighter. "Maar, ik zeg je één ding, ik was er niet aan begonnen als ik dacht dat ik geen geweldige film ervan kon maken."

Fans van de game zijn bezorgd of de film wel de game recht aan zal doen. Russel geeft aan dat de vele actie zoals het klimmen door verschillende ruimtes en natuurgebieden in de film verwerkt zit, "maar ik wil een wereld creëren die Uncharted naar een nieuw niveau brengt, een geweldige wereld die meer filmisch is."

Sopranos

De Uncharted-film vertelt het verhaal over een stoere criminele familie die overeenkomsten vertoont met de Sopranos-maffiafamilie uit de gelijknamige televisieserie. "Ze zijn in sommige opzichten net zoals de Sopranos, maar met klasse, en ze hebben een gevoel voor rechtvaardigheid", zegt Russel.

De regisseur geeft aan bijna klaar te zijn met het script voor de Uncharted-film. Mark Wahlberg krijgt de rol van het hoofdpersonage, Nathan Drake. Robert DeNiro en Joe Pesci zullen volgens verschillende geruchten de rollen van Nathan's familieleden vertolken. De vrouwelijk tegenspeelster van Drake, Elena, moet nog gecast worden. Russel liet eerder ontvallen dat Scarlet Johansson een goede Elena zou zijn.