Nieuws
Nintendo 2DS

Reggie: ‘Nintendo 3DS op weg naar meer verkopen in 2017 dan 2016’

En dat in hetzelfde jaar als de Switch

Geschreven door Bob van der Laan op
Reggie Fils-Aime heeft laten weten dat de Nintendo 3DS op weg is om meer te verkopen in 2017 dan in 2016.

Directeur van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, heeft volgens Forbes laten weten dat de 3DS op weg is om in de Verenigde Staten meer exemplaren te verkopen in 2017 dan in 2016.

“In de Verenigde Staten liggen we op schema om meer Nintendo 3DS-exemplaren te verkopen dan dat we vorig jaar hebben gedaan.” laat Fils-Aime weten. “Dat is ongelofelijk voor een console die al een tijdje uit de markt is en aan zijn zevende kerst begint.”

Nintendo bracht 3 maart nog een nieuwe console uit, de Nintendo Switch, waarvan binnen de eerste negen maanden meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Volgens Reggie komt de stijgende lijn van de oude DS-systemen vooral hierdoor, doordat families en kinderen door de prijzen eerder een oud model aanschaffen dan een Switch.

Gelukkig liet Reggie Fils-Aime eerder dit jaar weten dat het nog lang niet klaar is met de 3DS en dat Nintendo het tot na 2018 van plan is te blijven ondersteunen. "De manier waarop we de Nintendo 3DS als platform levendig houden, is door te innoveren op het gebied van de vormfactor. – We blijven onder andere nieuwe content maken voor 3DS en dat is wat het levendig houdt tot 2018 en ver daarna.” Zo kwam Nintendo onder meer vorige maand met Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon.

De Nintendo 3DS kwam in maart 2011 uit in onder andere Europa en Noord-Amerika en is dus nog populair. Hoe goed de 3DS het in Europa deed dit jaar is vooralsnog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: PlayerUnknown's Battlegrounds (test-server) Nintendo kondigt Pokémon Crystal aan voor 3DS
2

Reacties op: Reggie: ‘Nintendo 3DS op weg naar meer verkopen in 2017 dan 2016’

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Jumpman

  • 14 december 2017 18:58
  Met dit soort aantallen kan ik me voorstellen dat de support nog wel een tijd blijft aanhouden. 2017 kan wel als een zeer succesvol jaar voor Nintendo worden beschouwd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bertus B.

  • 14 december 2017 19:50
  Heb er 1 gekocht en verkocht. Pokemon Y haperde constant (met 3d en zonder) en hiervoor kocht ik 'm eigenlijk. Kon er niet meer tegen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.