Reggie Fils-Aimé ziet potentie in blockchaintechnologie in Animal Crossing

Reggie Fils-Aimé ziet potentie in blockchaintechnologie in Animal Crossing

Reggie Fils-Aimé, de voormalige directeur van Nintendo Amerika, heeft zich positief uitgelaten over blockchaintechnologie en zou het bijvoorbeeld graag in Animal Crossing zien.

Dat meldde hij tijdens een panel op SXSW afgelopen week. “Ik geloof in blockchain. Ik denk dat blockchain als technologie erg interessant is. Ik geloof in het concept van ‘speel om te bezitten’ in games. Ik zeg dit als een speler; soms investeer ik vijftig uur in een spel, soms honderd, en bij andere games investeer ik driehonderd uur. Als ik klaar ben om verder te gaan naar iets anders, zou het dan niet geweldig zijn om te kunnen verdienen aan wat ik heb gemaakt?”

Hij vervolgt: “Ik wed dat er hier geïnteresseerden zouden zijn als ik mijn Animal Crossing-eiland zou willen verkopen. Ik zou daar geld mee willen verdienen. Blockchaintechnologie geïntegreerd in de code en ontwikkeling zou dat mogelijk maken.”

Fils-Aimé waarschuwt daarbij wel dat blockchaintechnologie niet puur in games geïmplementeerd moet worden zodat ontwikkelaars meer kunnen verdienen aan spelers. Dit lijkt bij de implementatie van nft's de laatste tijd in sommige gevallen wel te gebeuren. “Ik geloof in de technologie en waar het heengaat. Maar het moet logisch zijn voor de speler, het kan niet alleen een manier voor de ontwikkelaar zijn om meer geld te verdienen."

Fils-Aimé vertrok in 2019 bij Nintendo en heeft dus geen invloed meer op wat er binnen het bedrijf gebeurt. Hieronder is het gehele SXSW-panel van Fils-Aimé terug te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Los van of je dit zou willen of niet, dit is toch ook gewoon mogelijk zonder blockchain? Er is volgens mij geen enkele reden om hier zo'n techniek aan te koppelen behalve dat Nintendo (in dit geval) er geld aan wil verdienen.

0

@dfr.loon denk dat het makkelijker is te regelen qua betalingssysteem. Daarbij blijf je op de blockchain ook anoniem, iets wat een betaling via iDeal of PayPal je niet kan beloven, zover ik begrijp.

0
test

Maar uitgespeelde games 2e hands doorverkopen vinden uitgevers dan wel weer erg vervelend..

0
test

@WvA Tenzij ze er zelf aan kunnen verdienen. Als ze daar nou eens iets op bedenken. Ik snap niet dat Sony/Nintendo/Microsoft niet zelf een tweede hands markt hebben opgezet. Veel mensen verkopen hun games toch door, dus waarom zou je dat niet faciliteren zodat je er zelf ook nog iets aan verdiend.

0
test

@The_Stifmeister Misschien omdat een 2de hands store in dezelfde store die de (digitale) games verkoopt voor full price direct hun inkomen ondermijnd? Ik snap 2de hands verkoop op bv marktplaats wel maar als je bv naar een gamemania gaat en ze je game voor een eurootje overkopen om vervolgens voor 10-15e in de winkel aan te bieden heb ik ook niet zoveel begrip voor eerlijk gezegd

0

Aanbevolen voor jou