Voor het eerst spreekt baas van Nintendo America, Reggie Fils-Aime, over de controverse rondom het verbannen van het omstreden spel Manhunt 2.

Het spel is ondertussen al verboden in verschillende landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Italië. In de Verenigde Staten was de Entertainment Software Rating Board (ESRB) wat milder: Manhunt werd kreeg een 'Adults Only' rating. Zowel Sony als Nintendo willen echter niet aan spellen met een dergelijke beoordeling. Dit is niet om de 'familie console' reputatie van de Wii te beschermen, zegt Fils-Aime.

"Dit gaat niet om imago's", zegt Reggie, "de Wii verwelkomt spellen met een E, T en M rating (respectievelijk: Everybody, Teen en Mature), maar niet spellen met een AO rating. Dit zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Rockstar heeft nu een spel dat buiten ons spectrum valt, buiten het spectrum van elke fabrikant."

Verder zijn de motion-controls van de Wii een heikel punt, je moet immers bepaalde aanvallende bewegingen zelf maken. Rockstar is nu aan het proberen om Manhunt 2 een lagere rating te bezorgen. Op de vraag of de Wii-besturing voor een probleem gaat zorgen, antwoorde Fils-Aime ontkennend:  "Dat is een zaak tussen de ESRB en Rockstar. Zoals ik de ESRB rating zie, zou de Wii-besturing geen probleem moeten opleveren."