Reggie Fils-Aime, president van Nintendo Amerika, wil nog al eens vol overtuiging over 'zijn' bedrijf uit de hoek komen. Hij is dan ook een man met een rijke achtergrond in de marketing. Wat hij nu echter te melden heeft, geeft hem alle reden om te glunderen. Vorige week verkocht de Nintendo Wii namelijk 350.000 keer in de Verenigde Staten, nog wel in een week waar vele winkels in het weekend dicht waren dankzij Thanksgiving. De week daarvoor verkocht de Wii 300.000 keer. Dit zijn gigantische nummers en zouden er voor kunnen zorgen dat de totale verkoop van de Wii in de maand november in de VS boven de miljoen komt. We kunnen je vertellen, dat gebeurt niet vaak.

Dit zorgt er wel voor dat er een behoorlijk tekort aan Wii consoles is in het land, zelfs nu, een jaar na lancering. Reggie claimt dat Nintendo dit tekort echt niet met opzet veroorzaakt. "We zijn teleurgesteld. We hebben het succes van de Wii onderschat." Ja Reggie, doe maar net of je niet in je handen aan het wrijven bent van geluk.

Toch is het geen nieuw record, zoals gisteren wel bekend werd gemaakt over het aantal verkochte DS-systemen, want in 2006, toen de Wii gelanceerd werd, werden er meer dan 600.000 systemen verkocht. Nintendo wil aan het einde van dit fiscale jaar (maart 2008) in totaal 17,5 miljoen Wii systemen hebben verkocht en het ziet er naar uit dat dit ruimschoots gaat lukken.

Maar we zijn er nog niet. Nintendo claimt vorige week alleen al in de VS 653.000 keer de DS te hebben verkocht. Ja, dat is een cijfer die consoles van de concurrentie niet eens in een doorsnee maand binnen halen.

Ja, we zien jullie denken: had ik een paar jaar geleden maar geïnvesteerd in het bedrijf.