Regering ziet geen reden tot verbod gewelddadige games | Gamer.nl

Regering ziet geen reden tot verbod gewelddadige games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Teeven eist wel van gamewinkeliers dat zij de gestelde leeftijdscla ificaties handhaven, om zo te voorkomen dat jonge spelers in aanraking komen met gewelddadige games.

Teeven deed de uitspraak nadat er in de media veel ophef was ontstaan toen bekend werd dat Tristan van der Vlis Call of Duty: Modern Warfare 2 zou spelen. De schutter van het drama in Alphen aan den Rijn zou volgens de media mogelijk geïnspireerd zijn geraakt door de mi ie No Ru ian, waarin de speler de mogelijkheid krijgt onschuldige mensen neer te schieten op een vliegveld.

Hirsch Ballin

Tijdens de regeerperiode van het vorige kabinet, toen Hirsch Ballin minister van Justitie was, is wel ooit een wet voorbereid om gewelddadige games te verbieden. Deze wet is echter afgekeurd omdat de effecten van deze wet niet hard konden worden gemaakt en de handhaving ervan lastig zou zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou