“New Marais is een stad in het zuiden: het is er warm en benauwd, geen denken aan dat hij zijn leren jack daar voor langer dan tien minuten aan kan houden. Vandaar dat één van de beslissingen is geweest om de jas weg te laten en hem een t-shirt aan te meten“, aldus de art director Mathias Lorenz.

Stemacteur

Een andere reden voor de eerste make-over is het feit dat het zijn atletische vermogen in het spel complexer is geworden, zo legt Lorenz uit. “Ik wilde daarvoor meer van zijn spieren laten zien, in plaats van ze te verstoppen onder zijn jas. Ook kwam de metamorfose voort uit het feit dat er een nieuwe stemacteur was ingehuurd voor het inspreken van Cole, de hoofdpersoon uit de InFamous-serie." Sucker Punch nam naast zijn stem ook zijn bewegingen op om te gebruiken voor de cutscenes in het spel en liet daarom het uiterlijk van de acteur doorklinken in dat van Cole, om het natuurlijker te doen laten overkomen.

Tot slot geeft Lorenz aan waarom Sucker Punch uiteindelijk toch besloot veel van de doorgevoerde aanpassingen terug te draaien: “Toen we de nieuwe Cole onthulden op de afgelopen E3, waren we verrast door de ontsteltenis van fans van de oorspronkelijke Cole. […] We hebben geluisterd naar onze fans en zijn teruggegaan om het beste van beide ontwerpen mee te nemen om uiteindelijk bij het huidige ontwerp aan te belanden.”