Reddit-gebruiker toont mogelijk vroege versie NX-controller | Gamer.nl

Reddit-gebruiker toont mogelijk vroege versie NX-controller | Gamer.nl

Een gebruiker van de website Reddit claimt een development kit van de NX, de nieuwe console van Nintendo, te hebben en heeft een foto van de zogenaamde controller geplaatst.

De foto toont een controller met analoge sticks en triggers, maar verder geen knoppen. In plaats daarvan is de gehele oppervlakte van de controller een scherm waarop niet alleen gameplaybeelden afgebeeld kunnen worden, maar ook virtuele knoppen. Ook is er een camera in de controller te zien die zich op de speler richt.


Hoewel er geen manier is om de echtheid van de foto na te gaan, komen het uiterlijk en de functies van de controller wel overeen met een eerder verschenen patent die Nintendo heeft vastgelegd. Dat hoeft niet per se te betekenen dat de controller echt is; de Reddit-gebruiker kan de patent ook als blauwdruk hebben gebruikt voor het maken van een neppe controller.

Nintendo is vooralsnog stil over de NX. Verwacht wordt dat de console vlak voor of tijdens E3 wordt onthuld. Eind maart loopt het financiële jaar van het Japanse bedrijf af, vanaf dan groeit de kans op een onthulling.

Nintendo NX
Nintendo NX

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou