Op het forum van Volition werden een aantal vragen gesteld over Red Faction door een bezoeker. Deze vragen werden beantwoord door Mike Breault van Volition zelf. Red Faction is de First Person shooter waarin alles overhoop geknald kan worden. Tenminste, bijna alles. De levels moeten nog wel een béétje overeind blijven staan. Zie voor meer informatie ook onze preview.

Uit de thread wordt onder andere duidelijk dat je niet met alle wapens onder water kunt schieten, hoewel er wel een aantal uitzonderingen zijn. Net als in het echte leven dus. Over kruipen of rechtop staan wordt gezegd dat dit geen invloed heeft op hoe precies je schiet. Natuurlijk is het lastiger om geraakt te worden als je bukt, maar preciezer schieten zal niet gebeuren. Het klinkt misschien logisch maar op je knie-en zit je toch stabieler dan wanneer je rechtop staat, vooral met grote sniper rifles merk je in het echte leven wel verschil. Maar zo erg boeiend is dit nu ook weer niet voor de doorsnee hardcore gamer lijkt mij.

Verder zegt men over het menuutje om wapens te kiezen, die in een aantal filmpjes te zien was, dat deze voor de PS2 is. Voor de PC zal deze er niet zijn. Het zag er namelijk vrij onhandig uit. Maar door de beperking van het aantal knoppen moest dit dus wel op de PS2.

Tot slot heeft men over het SoF gehalte ook nog wat te melden. Wanneer je iemand neerschiet zal deze met een leuke animatie doodvallen, maar wanneer je nog een keer schiet zal deze animatie in een andere overlopen (ervan uitgaande dat je nu op een andere plek mikt). Alleen moet je hier ook weer niet te veel van voorstellen, want wanneer je veel bloed, organen en afgerukte ledematen wilt, verwijst deze man je toch naar SoF. Het zal bij korte animaties blijven.