HDR in Red Dead Redemption 2 lijkt geen nut te hebben | Gamer.nl

HDR in Red Dead Redemption 2 lijkt geen nut te hebben | Gamer.nl

Uit een href="https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-whats-up-with-red-dead-redemption-2s-hdr">analyse </a>van Digital Foundry blijkt dat de high dynamic range in Red Dead Redemption 2 geen voordelen biedt ten opzichte van standard dynamic range.

Normaliter zorgt HDR ervoor dat er meer verschil is tu en licht en donker, waardoor kleuren natuurlijker ogen en beelden levendiger zijn. In Red Dead Redemption 2 wordt het SDR-signaal echter kunstmatig omgezet zodat televisies het herkennen als HDR-signaal, zonder deze voordelen.

Dit betekent dat de maximale SDR-helderheid van 100 nits kan worden versterkt tot 500 nits in de HDR-instellingen. Dit zorgt voor een vergelijkbaar beeld als SDR, waardoor het beeld extra donker is. Spelers kunnen dit aanpa en in de instellingen, maar schroeven zo alleen de felheid van witte objecten op, waardoor aspecten als tekst zeer fel kunnen overkomen.

Volgens Digital Foundry hebben spelers niets te verliezen door HDR in te schakelen, maar zijn er ook geen voordelen te behalen. Of Rockstar een patch gaat uitbrengen om het probleem op te lo en, is nog onbekend.

red dead
red dead

Onze review nog niet gelezen? Je vindt hem hier terug. Ook schreven we een uitgebreid artikel over de levende open wereld van Red Dead Redemption 2. Ben je de game zelf ook aan het spelen? Stuur dan je tips in en maak kans op een mooie RDR2-mok!

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou