'Red Dead Redemption 2-spelers weten meer over dieren'

'Red Dead Redemption 2-spelers weten meer over dieren'

Spelers van Red Dead Redemption 2 weten meer over dieren die in de game voorkomen dan mensen die de game niet hebben gespeeld.

Dat blijkt uit het recentelijk gepubliceerd onderzoek van de universiteiten in Exeter, Truro en Penwith. Deelnemers van het onderzoek werden uitgedaagd om foto's van echte dieren te bekijken en vervolgen te bepalen welke dieren het waren.

Gemiddeld genomen konden Red Dead Redemption 2-spelers tien van de vijftien in Amerika voorkomende dieren identificeren - drie stuks meer dan mensen die RDR2 niet hadden gespeeld. In totaal hebben 586 mensen meegedaan aan het onderzoek.

"We kwamen er ook achter dat de scores hoger lagen bij mensen die het spel recentelijk voor een langere periode hebben gespeeld. Wat ook hielp was als mensen in Red Dead Online de 'Naturalist'-rol hadden gespeeld."

Red Dead Redemption 2 zit vol dieren. Jagen is in het spel een belangrijk onderdeel van de gameplay. "Het niveau van detail in RDR2 is erg hoog, zeker op het gebied van dieren", aldus dr. Sarah Crowley van het Centre for Geography and Environmental Science van de universiteit in Exeter. "Veel van de dieren ogen en gedragen zich niet alleen realistisch, maar hebben ook interactie met elkaar."

Wat de onderzoekers betreft kunnen mensen die kennis overdragen aan andere mensen leren van de manier waarop games kennis overbrengen - al beseffen de onderzoekers ook wel dat games als Red Dead Redemption daar niet specifiek voor bedoeld zijn. 

"Men kan leren van de technieken die in games worden gebruikt - zoals het creëren van immersieve situaties en de manier waarop elke actie bijdraagt aan de overkoepelende progressie in de game", aldus Ned Crowley van Truro en Penwith College. "Binnen op een computer zitten wordt vaak gezien als het tegenovergestelde van bezig zijn met de natuur, maar nu blijkt dat games mensen iets kunnen leren over dieren, zonder dat ze daar hun best voor hoeven te doen."

Red Dead Redemption 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Brekend nieuws: games zijn leerzaam. :) Momenteel speel ik Alba: A Wildlife Adventure, waarin je foto's van dieren moet maken. Het spel is volledig Nederlands vertaald en voor alle leeftijden, dus een aanrader voor wie kinderen heeft.

0
test

@Baukereg ik zoek em even op :)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver lol

0

@Baukereg Dit kan ook in de Naturalist rol van RDO. Daarna kun je ze kapotschieten, in stukken snijden en hun vlees oogsten. Bij nader inzien toch niet zo geschikt voor kids :)

0
test

Beter gaan kinderen factorio spelen. Leren ze problemen op te lossen en logisch nadenken en meer

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou