Nieuws

Recordaantal Call of Duty-spelers tijdens feestdagen 2015

Zeven jaar achtereen bestverkochte consolegame

Geschreven door Gijs Scheltens op

Tussen november en december 2015 heeft de Call of Duty-franchise een recordaantal maandelijks actieve spelers behaald. Dat heeft uitgever Activision bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

De uitgever maakt geen spelersaantal bekend van de shooterreeks, maar geeft wel aan dat het gaat om het grootste spelersaantal in de geschiedenis van de franchise.

In Amerika is de serie al zeven jaar achter elkaar de bestverkochte consolegame. Verder zegt Activision dat de franchise in totaal 250 miljoen verkochte spellen heeft bereikt. Bij elkaar heeft de reeks ruim 15 miljard dollar opgebracht.

Eind 2016 komt er een nieuwe Call of Duty uit van Modern Warfare-maker Infinity Ward. De titel en setting van het spel zijn nog niet bekend.

Bron: Activision

Dit artikel delen:

Lees meer

Genremakers: Nihon Falcom Kanye West maakt game over zijn moeder
2

Reacties op: Recordaantal Call of Duty-spelers tijdens feestdagen 2015

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 12 februari 2016 19:33
  Ik snap wel waarom. Vroeger speelde ik al veel CoD 1 en 2, het was toen al een fantastische serie.

  Moet wel bekennen dat ik het later nogal casual vond omdat ik veel CounterStrike speelde, wat een stuk meer hardcore is. Maar tegenwoordig is mijn mening daarover wel veranderd.

  Op het moment speel ik weer WaW op de PC, wat gewoon heerlijk weg speelt. Daarnaast vind ik persoon Black Ops 2 ook helemaal geweldig en heb ik niet zoveel met de nieuwere delen, met name de engine update en het sci-fi gedeelte.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 12 februari 2016 22:55
  Ik zou graag zien dat de oudere CoD-games wat goedkoper worden op Steam. BO1 is nog steeds 20-30 Euro zelfs wanneer de Steam sales gaande zijn. Ik wil de serie best eens een nieuwe kans geven maar ik ga geen 20 Euro neertellen voor een 6 jaar oude game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.